Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Με μια ματιά... Βράβευση του σχολικού μας προγράμματος e-Twinning, 2014-2015

Βράβευση του σχολικού μας προγράμματος e-Twinning, 2014-2015

e Twinning 2014-2015

Συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας, κα Ιωάννα Μπίτιλη και στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης 2014-2015, που συμμετείχαν στο έργο...!!!!

Tο έργο «Bullying? No, thanks», το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2014-15 από την ΣΤ΄τάξη στο μάθημα των Αγγλικών, βραβεύτηκε από την Κεντρική, καθώς επίσης και την Εθνική Υπηρεσία του Ε-Twinning με την Ετικέτα Ποιότητας.
Τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογήθηκε ήταν η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των συνεργαζόμενων σχολείων σε όλες τις φάσεις του έργου σε επίπεδο εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα σε επίπεδο μαθητών. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο του έργου είναι και η χρήση των ΤΠΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εταίρων αλλά και για την υλοποίηση του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Νέας Προποντίδας

Διεύθυνση: Μεγ.Αλεξάνδρου 26 Τ.Κ. 63200 Νέα Μουδανιά Τηλέφωνο: 2373350229 FAX: 2373200089 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

 

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 

19-10-2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: ?Απονομή ετικέτας ποιότητας έργου σε πρόγραμμα e-twinning σε σχολειά του Δήμου N.Προποντίδας.?

 

 

 

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών, του Δημοτικού Σχολείου παραλίας Διονυσίου, του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων και του Δημοτικού Σχολείου Φλογητών - Ν. Πλαγίων για την απονομή ετικέτας ποιότητας έργου σε πρόγραμμα E-TWINNING.

 

Το πρόγραμμα ?Bullying? No,thanks!? εκπονήθηκε στο μάθημα των Αγγλικών με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό, ένα φαινόμενο ταχύτατα αυξανόμενο στα Δημοτικά Σχολεία.

 

Οι μαθητές έμαθαν μέσα από το πρόγραμμα πώς να αναγνωρίζουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και να τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, μοιράστηκαν εμπειρίες και αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, διάβασαν ιστορίες, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους μέσα από ζωγραφιές , παρακολούθησαν και έφτιαξαν οι ίδιοι σύντομα βίντεο σχετικά με το θέμα και δημιούργησαν μία ?anti bullying?γωνιά στο σχολείο τους την οποία διακόσμησαν με τους «anti bullying» ήρωες τους !

 

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με συνεργατικές δραστηριότητες μεταξύ 5 σχολείων, του Δημοτικού Σχολείου Φλογητών-Ν.Πλαγίων, του 11ο Δημοτικό Σχολείο Συκιών, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών, του Δημοτικού Σχολείου Σήμαντρων και του Δημοτικού Σχολείου παραλίας Διονυσίου, των οποίων οι μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμό αφίσας με σλόγκαν κατά του σχολικού εκφοβισμού, σε βίντεο- κουίζ που δημιουργήθηκε με τα βίντεο που γύρισαν οι ίδιοι οι μαθητές των 5 σχολείων με θέμα τα είδη σχολικού εκφοβισμού (σωματικός, ψυχολογικός, διαδικτυακός, φραστικός), καθώς επίσης και σε δημοσκόπηση που κατέγραψε τις αντιδράσεις τους απέναντι σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Τέλος, κατήρτισαν συνεργατικά κανόνες συμπεριφοράς και αντάλλαξαν βραχιόλια φιλίας που θα τους υπενθυμίζουν τί πρέπει να κάνουν όλοι μαζί, για να σταθούν ενάντια στα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

 

Τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογήθηκε ήταν η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των συνεργαζόμενων σχολείων σε όλες τις φάσεις του έργου σε επίπεδο εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα σε επίπεδο μαθητών. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο του έργου είναι και η χρήση των ΤΠΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εταίρων αλλά και για την υλοποίηση του

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο έργο!!!

 

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς





http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα