Αρχική σελίδα Το σχολείο

Το σχολείο μας

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις και την αρίθ. 5/2012-2013  Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων

Η φοίτηση των μαθητών/τριών

  • Η φοίτηση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία , είναι υποχρεωτική. Η ελλιπής φοίτηση των μαθητών και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, αποτελεί παράβαση, υπονομεύει το σχολικό έργο και δυσχεραίνει την πρόοδό τους. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης κατά επανάληψη απουσίας μαθητή από τα μαθήματα, θα γίνεται σύσταση στους γονείς του από τη Διευθύντρια του σχολείου. Εάν η απαράδεκτη συμπεριφορά συνεχίζεται και μετά τις σχετικές συστάσεις, θα ενημερώνεται η Αστυνομική Αρχή για την εφαρμογή του νόμου.
  • Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ. ά).
  • Σε περίπτωση ασθενείας, κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, μετά την απουσία δύο (2) ημερών χρειάζεται ιατρική βεβαίωση. Ενημερώνεται το σχολείο, ενώ ο δάσκαλος της τάξης επιδιώκει επικοινωνία με τους γονείς, μετά από απουσία 2 ημερών.
  • Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, για ειδικό λόγο, να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως, το δάσκαλο της τάξης.

  

Περισσότερα...

Σχέδιο εκκένωσης σχολικού κτηρίου

 

SXEDIO SEISMOY

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μετά από ένα συμβάν έκτακτης & έντονης ανάγκης - σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα - θα πρέπει να παραλάβουν τα παιδιά τους από το κεντρικό προαύλιο του σχολείου, που έχει οριστεί ως χώρος καταφυγής του σχολείου, εάν αποφασιστεί από τους αρμοδίους φορείς η διακοπή της λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

                                                                 Από τη Διεύθυνση του σχολείουΕικόνες σχολείου από το 2012 έως σήμερα...

SXOLEIO XARTAETOS 2016SXOLEIO ESOTER 2015

SXOLEIO ESOTER 2015 2

DIADROMOS SXOL 2015

SXOLEIO GRAFEIO DIEYTHINSIS 2015SXOL BIBLIOTHIKH 2016 4SXOL BIBLIOTHIKH 2016 5TMHMA ENTA AITUOYSA 2016TMHMA ENTA AITUOYSA 2 2016TMHMA ENTA AITUOYSA 3 2016XRISTPORTES 2016XRISTPORTES 2016 8 XRISTPORTES 2016 920-1-2017 DIAKOSMOS 120-1-2017 DIAKOSMOSSXOLEIO ESOTER 21-12-2017

 

 

 

Ο τόπος μας

Τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, Δημοτική Ενότητα του Δήμου Νέας Προποντίδας.

e-book

simantra2

Είναι μια από τις τέσσερις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας Βρίσκεται 18 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πολυγύρου, δυτικά του ρεύματος «Βατούνια», σε υψόμετρο 175μ..(ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ)

Το χωριό αποτελεί ένα ακόμα προσφυγικό χωριό της Χαλκιδικής

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΡΤΑΚΗ

Ιδρύθηκε το 1923 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, από την Αρτάκη της Προποντίδας και την Σεμέντρεια της Καππαδοκίας. Από την τελευταία πήρε και το όνομά του: Σήμαντρα

Ο τόπος που κατοικήθηκε από τους πρόσφυγες (1922-1924) είχε διάφορες ονομασίες. Η κεντρική περιοχή ονομαζόταν Καρκάρα και ανήκε στην κοινότητα Πορταριάς, μαζί με άλλες κοινότητες. Το όνομα Καρκάρα ήταν, όπως λέγεται, παραλλαγή του ονόματος της Μονής Καρακάλου, που είχε το Μετόχι της εδώ.

Σήμερα, τα Σήμαντρα, με περισσότερους από 2500 κατοίκους -το τέταρτο κατά σειρά σε πληθυσμό του Δήμου Νέας Προποντίδας- είναι ένα ¨κεφαλοχώρι¨ με τους κατοίκους να ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και το εμπόριο, ενώ είναι ξακουστοί οι μαστόροι και οι τεχνίτες των Σημάντρων

ελια

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες. Μέσα από τον χορό, το τραγούδι, τις εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις συνδέεται το παρελθόν με το παρόν για να υπάρξει το μέλλον.

Ένας άλλος λόγος που θα σας προκαλέσει να επισκεφτείτε τα Σήμαντρα, είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που γίνονται το τριήμερο της Αποκριάς, με αποκορύφωμα την παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων τους, την Καθαρά Δευτέρα.

Τα Σήμαντρα είναι ένας φιλόξενος τόπος με εργατικούς ανθρώπους που έχουν μεράκι και προκοπή?

http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα