Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες

Εκπαιδευτικές

Ημερήσια εκδρομή στο αρχαιολογικό πάρκο του ΔΙΟΥ

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 εξερευνήσαμε και θαυμάσαμε έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας.....Το ΔΙΟΝ...!!!   Στο Δίον λειτουργεί το ωραιότερο αρχαιολογικό πάρκο της Eλλάδας, ένας υπέροχα σχεδιασμένος αρχαιολογικός χώρος με αρχαία ιερά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά θέατρα, αρχαίους πλακοστρωμένους δρόμους, θέρμες με πισίνες και ψηφιδωτά, ωδείο, ρωμαϊκά σπίτια, επαύλεις και παλαιοχριστιανικές βασιλικές.

Στο αξιόλογο Μουσείο του θαυμάσαμε την τέχνη των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Αγάλματα, αναθηματικά και επιτύμβια μνημεία, αρχιτεκτονικά μέλη, νομίσματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία αποκαλύφθηκαν στα ιερά του Δία, της Δήμητρας, της Ίσιδας, στις μεγάλες θέρμες και στη νεκρόπολη του Δίου, καθώς και ευρήματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή στην αρχαία πόλη του Δίου.

Και στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε την Κατερίνη, με τους πολυσύχναστους πεζόδρομους, όπου γευματίσαμε και ξεκουραστήκαμε στα όμορφα πάρκα της πόλης

Σας προτείνουμε να προγραμματίσετε μια μονοήμερη εκδρομή στο Δίον.. θα απολαύσετε έναν υπέροχο περίπατο στην ιστορία και στο μαγευτικό φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού πάρκου....Θα ενθουσιαστείτε....!!!!




Ενδοσχολική επιμόρφωση: "Διδακτικά εργαλεία Μαθηματικών"

Την Τρίτη 9 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε δίωρο επιμορφωτικό πρόγραμμα στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας με θέμα: «Η αξιοποίηση χειραπτικών υλικών και ψηφιακών εργαλείων στα Μαθηματικά» με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό της Ε’ τάξης, Ιωάννα Τσελεντάκη, ΠΕ70. Στόχος του προγράμματος ήταν η παρουσίαση του τρόπου χρήσης του γεωπίνακα και του ψηφιακού εργαλείου GeoGebra, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την διδασκαλία του μαθήματος των Μαθηματικών. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε μία ενδεικτική παρουσίαση ενός σχεδίου μαθήματος όπου αξιοποιούνται τα παραπάνω εργαλεία.

geopinakas

 

Πηγή: GeoGebra: https://www.geogebra.org/calculator

 

 

 


Ενδοσχολική επομόρφωση: "Κοινωνικές ιστορίες"

KOINONIKES ISTOR 2022-23 2

Την Τετάρτη 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διαδκτυακά ενδοσχολική επιμόρφωαη με θέμα: «Κοινωνικές ιστορίες ως μέθοδος διδασκαλίας», με επιμορφώτρια την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και υπέυθυνη του Τμήματος Ένταξης του σχολείου μας κα Κατερίνα Χαρίση.

Οι "Κοινωνικέ Ιστορίες"είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, που στόχο έχει να βοηθήσει τα άτομα με αυτισμό στην επίλυση προβλημάτων, που απορρέουν από την αδυναμία τους να ερμηνεύουν τις κοινωνικές συμπεριφορές των άλλων, με βάση τις νοητικές τους καταστάσεις (Gray, 1998). Το σεμινάριο ενίσχυσε τους εκπαιδευτικούς στη διδακτική διαχείριση του αυτισμού, καθώς οι κοινωνικές ιστορίες είναι εξατομικευμένα κείμενα, είτε σε έντυπη μορφή με εικόνες και κείμενο είτε σε μορφή video, με συγκεκριμένη δομή, που βελτιώνουν τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στην κα Κατερινά Χαρίση!!!! 

KOINONIKES ISTOR 2022-23 4KOINONIKES ISTOR 2022-23 1

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, 18 Μαΐου 2023

18-5-2023 HMERA MOYSEION

Το σχολείο μας συμμετέχει με την Δ΄και Ε΄τάξη στην επίσημη εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, που οργανώνεται από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Βυζαντινού Πολιτισμού 'Ιουστινιανός", στο Μετόχι των Φλογητών. Με την εισήγηση της Διευθύντριας του σχολείου Καλλιόπης Μετζίκη, "Πάμε Μουσείο και περνάμε καλά!!!", με  δραστηριότητες μουσειακής αγωγής, εξερεύνηση στους χώρους και παρατήρηση στα εκθέματα, τα παιδιά σε ρόλους μικρών αρχαιολόγων και μικρών βυζαντινολόγων ανακαλύπτουν τους συμβολισμούς και τα νοήματα των φυτικών και ζωικών μοτίβων, που απεικονίζονται στα αρχαιολογικά ευρήματα και στις αγιογραφίες, ικανοποιώντας το παγκόσμιο μήνυμα του φετικού εορτασμού : "ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ". Ευχαριστούμε τους αρχαιολόγους Αρχοντία Πολυζούδη και Νίκο Μερτζιμέκη, τους συντηρητές και τους φύλακες του Μουσείου, για τη διδακτική και ευχάριστη επετειακή μέρα στο μουσείο!!!!

18-5-2023 HMERA MOYSEION 1118-5-2023 HMERA MOYSEION 218-5-2023 HMERA MOYSEION 1318-5-2023 HMERA MOYSEION 8

18-5-2023 HMERA MOYSEION 1

18-5-2023 HMERA MOYSEION 4

Περισσότερα...

Ενταξιακή Μετάβαση: Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

NHPIA METABASH 2023 6NHPIA METABASH 2023 11

Από τον Μάρτιο του 2023 το σχολείο συμμετέχει στο ευρωπαίκό πρόγραμμα Ενταξιακής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ Implementation of the European Child Guarantee - Promoting Inclusive Education in Greece Phase II. Η διαδικασία της μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο είναι μια διαδικασία με ιδιαίτερες ψυχοκοινωνικές διεργασίες, που επηρεάζουν τον παιδικό κόσμο των μικρών μαθητών.

NHPIA METABASH 2023 9NHPIA METABASH 2023 8

Τον Μάιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που ικανοποιούν τους στόχους της ομαλής και εποικοδομητικής μετάβασης των παιδιών του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Σημάντρων στο Δημοτικό Σχολείο. Μαθητές και μαθήτριες υποδοχής των νηπίων, τα παιδιά της Ε΄τάξης. Συντονιστές της δράσης, η Ομάδα Δράσης του Προγράμματος, οι εκπ/κοί Χαρίση Κατερίνα, Κελγιάνογλου Ευστρατία, Μετζίκη Καλλιόπη και η δασκάλα της Ε΄τάξης Τσελεντάκη Ιωάννα. Επίσης ο εκπ/κός Πληροφορικής Ξέστερνος Περικλής παρουσίαασε στα παιδιά το κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών ως σχολικό μάθημα.

Τα παιδιά της Ε΄τάξης κατασκεύασαν "Πρόσκληση" χρωματιστή και στολισμένη, ξενάγησαν τα νηπιάκια στο "μεγάλο σχολείο" και με τα "μαγικά ειστιτήρια-παζλ" διαμόρφωσαν τα ζευγάρια φιλίας, ανάμεσα στους "μεγάλους" και τους "μικρούς" μαθητές!!! Κεράσματα και χαμόγελα επισφράγησαν τις δραστηριότητες μετάβασης.

NHPIA METABASH 2023 2

NHPIA METABASH 2023 4NHPIA METABASH 2023 3

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα