Αρχική σελίδα Με μια ματιά...

Με μια ματιά...

Καλή Σαρακοστή!!!

Η Κυρα-Σαρακοστή στο σχολείο μας

SARAKOSTH

KYRA SARAKOSTH PAIDIA 2019 2KYRA SARAKOSTH PAIDIA 2019

Με αλεύρι, νερό, πολύ μεράκι και πολλά πολλά παιδικά χεράκια, η δασκάλα των εικαστικών, κα Μαρία Γιαλουράκη, έπλασε τις "Κυρα-Σαρακοστές" του σχολείου μας!!!!!!

Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλιότερα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα. Χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα. Γι΄αυτό η κυρά-Σαρακοστή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου της Σαρακοστής.

Η κυρά-Σαρακοστή είναι μια γυναίκα με 7 πόδια, σταυρωμένα χέρια γιατί προσεύχεται, ένα σταυρό και χωρίς στόμα γιατί νηστεύει. Στο τέλος κάθε εβδομάδας, αρχής γενομένης από το Σάββατο μετά την Καθαρά Δευτέρα, της έκοβαν ένα πόδι. Το τελευταίο το έκοβαν το Μεγάλο Σάββατο.

Καλή Σαρακοστή...!!!Υποδεχόμαστε την Άνοιξη!!!!

ANOIJH 2019 2 ANOIJH 2019 1

Ανοιξιάτικη σχολική ζωή.....!!!!

Δια χειρός κας Σοφίας, Φούλης, Θάλειας... και με την ευγενική συμπαράσταση όλου του διδακτικού προσωπικού!!!

Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Related image

 

 

 

 

Τριώδιο 2019, έναρξη

Related image

 

Εορτή των Τριών Μεγίστων Ιεραρχών

30-1-2019 230-1-2019 1

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Ναό Δώδεκα Αποστόλων Σημάντρων, με την Ακολουθία της Θείας Λειτουργίας, της Αρτοκλασίας που προσκομίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου και της ομιλίας που εκφωνήθηκε από τον Πατέρα Ευάγγελο, για το θεόπνευστο και παιδαγωγικό έργο των Τριών Ιεραρχών και τη μεγάλη τους προσφορά στην ορθοδοξία και την ελληνική γραμματεία και βέβαια με τη συμμετοχή πολλών πολλών παιδιών, γονέων-κηδεμόνων και δασκάλων των Σημάντρων.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα!!!!

3 IERAR PALIA 1896


Περισσότερα Άρθρα...

http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα