Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

2 Απριλίου...Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου... Τη γιορτάσαμε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο!

Η πολύ καλή φίλη και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαρβάρα Παραδεισά, δέχτηκε την πρόσκλησή μας και παραβρέθηκε στη γιορτή μας.

Ξεκίνησε να γράφει παραμύθια πριν 14 χρόνια, για να τα χαρίζει σε παιδάκια φιλικών της οικογενειών και τα τελευταία πέντε χρόνια γράφει για τα εγγόνια της.

Συμμετείχε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με παραμύθια και διηγήματα της, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το παραμύθι της: Η νεράιδα των δοντιών απέσπασε δεύτερο βραβείο στον 1o πανελλήνιο διαγωνισμό Αγίας Παρασκευής Αττικής (2020) Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και τον επόμενο χρόνο (2021) στον ίδιο διαγωνισμό το παραμύθι της με τίτλο: Η ξεχασιάρα χελώνα, απέσπασε τρίτο βραβείο αντίστοιχα, από τον «Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος».

Σήμερα έγινε αναφορά στα δύο παραμύθια της:"Τα κιάλια της φιλίας" και οι μαθητές και μαθήτριες της Α', με την απόλυτα προσεγμένη καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Φούλης Μιστιλίδου, δραματοποίησαν το βιβλίο της "φτερούγινη ομπρέλα"!

Η Κ. Βαρβάρα Παραδεισά συγκινημένη και ευδιάθετη μας διηγήθηκε τη δική της πορεία στην συγγραφή παιδικών βιβλίων και μίλησε για όλα εκείνα τα κίνητρα που την οδήγησαν στην δημιουργία αυτών.

Απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και μας υποσχέθηκε πως η παρουσίαση ενός νέου της βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας!

Μπράβο στην κα Φούλη Μιστιλίδου για την προετοιμασία και παρουσίαση του βιβλίου και όσους βοήθησαν για να στηθεί αυτή η όμορφη παράσταση!

Σ' ευχαριστούμε κα Βαρβάρα!


βιβλιο

βιβλιο3

βιβλιο2

http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα