Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις Ενημέρωση για Έναρξη διδακτικού έτους 2022-2023

Ενημέρωση για Έναρξη διδακτικού έτους 2022-2023

Αγαπ

agiasmos enimer 2022-23

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2022-2023

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά σας ενημερώνουμε:

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022:

9:00π.μ.: Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς Άφιξη μαθητών/τριών στο σχολείο με σχολική τσάντα

10:00π.μ.: Αποχώρηση από το σχολείο

Οι γονείς κηδεμόνες δύναται να παραβρίσκονται στην τελετή του Αγιασμού, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, για την πρόληψη της διασποράς του ιού COVID-19.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων μετά το καλωσόρισμα και την πρώτη γνωριμία με τους μαθητές και τις μαθήτριες, θα δώσουν οδηγίες για την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ.

Οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν10:00π.μ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ως γενική οδηγία: Όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα ασθένειας ή covid-19 και σε κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης, παραμένει σπίτι. Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Η λειτουργία της σχολικής μονάδας γίνεται τηρουμένων των ακόλουθων κανόνων:

1. Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας είναι προαιρετική για μαθητές, εκπαιδευτικούς, λοιπό προσωπικό και επισκέπτες

2. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Γενικά μέτρα λειτουργίας: 3. Αποφυγή συγχρωτισμού. 4. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού & με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα 5. Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών. 6. Κατά τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ & ΥΠΑΙΘ.

Θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα αφορά το πρωτόκολλο λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Χαρούμενη, δημιουργική χρονιά με υγεία, ασφάλεια και πρόοδο!!!

Η Διευθύντρια του σχολείου

Καλλιόπη Γ. Μετζίκη





http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα