Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Με μια ματιά... Προσωπικά δεδομένα...Σκέψου πιο ... προσωπικά

Προσωπικά δεδομένα...Σκέψου πιο ... προσωπικά

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;


Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που σε χαρακτηρίζει, όπως για παράδειγμα το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου, τα ενδιαφέροντά σου, οι επιδόσεις σου στο σχολείο, οι φωτογραφίες σου, οι απόψεις σου, κ.α.
 
Μερικές φορές τα προσωπικά σου δεδομένα αφορούν ιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία της ιδιωτικής σου ζωής, όπως στο θρήσκευμά σου, στις πολιτικές σου πεποιθήσεις, στην κατάσταση της υγείας σου ή στην οικογενειακή σου ζωή.

 

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τα προσωπικά σου δεδομένα και τα δικαιώματά σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και δες αν είσαι αρκετά προσεκτικός με τα προσωπικά σου δεδομένα στη καθημερινότητά σου!

Αν θες να μάθεις περισσότερα συμβουλεύσου τον διαδικτυακό τόπο της ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ http://www.dpa.gr/ ή διάβασε το ενημερωτικό φυλλάδιό μας εδώ.

Είναι όλοι φίλοι σου;

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς κοινωνικά δίκτυα), όπως το Facebook, το Twitter ή το MySpace, για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Οι υπηρεσίες αυτές σου επιτρέπουν να μοιράζεσαι πληροφορίες με πολλούς ανθρώπους γρήγορα και εύκολα...

Μπορείς να ανεβάσεις τις φωτογραφίες ή τα βίντεο των διακοπών σου όσο είσαι ακόμα στο νησί από το κινητό σου! Και μπορείς να ελέγξεις τα προφίλ των φίλων σου και να διαβάσεις τα μηνύματα και τα σχόλιά τους.

Μήπως όμως οι πληροφορίες σου είναι τελικά διαθέσιμες σε πολλούς περισσότερους από όσους πραγματικά θα ήθελες; Μήπως κάποιες θα προτιμούσες να μην τις είχες ποτέ δημοσιοποιήσει;

 

Είσαι σίγουρος ότι είναι όλοι «φίλοι» σου;

Πριν δημιουργήσεις ένα καινούργιο προφίλ στο Facebook ή πριν ανεβάσεις μια φωτογραφία ή ανακοινώσεις σε όλο τον κόσμο τι κάνεις αυτή τη στιγμή, αναρωτήσου πόσο ασφαλής θα είσαι αν το κάνεις...

Αν δεν είσαι προσεκτικός μπορεί να βάζεις την ιδιωτική σου ζωή ή ακόμα και την προσωπική σου ασφάλεια σε κίνδυνο...




http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα