Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Ημέρα Διατροφής

Αφιερωμένη στην σωστή διατροφή, η Τετάρτη 16 Οκτωβρίου,  Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ποιότητα στη διατροφή σημαίνει ποιότητα στη ζωή

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, ημερομηνία που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Στόχος καθιέρωσης αυτής της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου για τις δύο ακραίες μορφές κακής διατροφής, τον υποσιτισμό και την παχυσαρκία

ΚΟΥΙΖ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ   ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι ομάδες τροφίμων για μικρού και μεγάλους....

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε χωρίζονται σε πέντε ομάδες . Ας τις γνωρίσουμε.!!!Το θέμα μπορεί να ξεκινήσει την παγκόσμια ημέρα της διατροφής (16/10) ή να προκύψει κάποια άλλη χρονική στιγμή στο σχολείο του καθενός .

Η 1η ομάδα περιλαμβάνει τα δημητριακά , τα ζυμαρικά , το ρύζι ,τις πατάτες , το ψωμί και  τα αρτοσκευάσματα .Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει σε καθημερινή βάση να καταναλώνουμε τροφές από αυτή την ομάδα .
Στη 2η ομάδα ανήκουν τα φρούτα , τα αποξηραμένα φρούτα , οι χυμοί (ιδιαίτερα οι φυσικοί ) και τα λαχανικά . Περιέχουν βιταμίνες , όπως η βιταμίνη C που μας δίνουν κυρίως τα εσπεριδοειδή ,  και χαρίζουν υγεία και ζωντάνια στον ανθρώπινο οργανισμό . 
Στην 3η ομάδα κατατάσσονται τα κρεατικά , τα ψάρια , τα θαλασσινά , τα όσπρια , οι ξηροί καρποί και τα αυγά  , τροφές πλούσιες σε βιταμίνες , σίδηρο και μέταλλα . 
Στην 4η ομάδα συναντάμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα : το γάλα , το γιαούρτι και τα τυροκομικά .Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη Α.
Στην 5η ομάδα περιλαμβάνει τα γλυκά , τη ζάχαρη , τα λίπη και τα έλαια . Βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας . Είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό , αλλά σε μικρότερες ποσότητες .
 

http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα