Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

20η Νοεμβρίου, Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Η Ημέρα αυτή έχει ως στόχο να προωθήσει τη διεθνή συνοχή και ευημερία μεταξύ των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Σηματοδοτεί επίσης την ημερομηνία κατά την οποία το 1989, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη Σύμβαση και τη Διακήρυξη για τα δικαιώματα των παιδιών.
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.
Στην Ελλάδα, η Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου,  ημέρα της UNICEFUnited  Nations  Children’s  Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών),που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946.
DIKAOMATA PAIDIOY
Ενόψει του εορτασμού, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματός του «Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πολιτειότητα» (Digital Citizenship Education ), μετάφρασε τα δικαιώματα των παιδιών σε δράσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους σε κάθε στιγμή της ζωής τους.
Το φυλλάδιο «Βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο» έχουν συγγράψει οι κυρίες Janice Richardson και Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συνεργάτες του Συμβουλίου της Ευρώπης, και αποτελεί το τρίτο μιας σειράς ενημερωτικών φυλλαδίων αναφορικά με την εκπαίδευση στην ψηφιακή πολιτειότητα.
Μπορείτε, να κατεβάσετε τα φυλλάδιαστον ιστοχώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης:"Ενημερωτικό Υλικό": https://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15
 
Φυλλάδιο για εκπαιδευτικούς: https://rm.coe.int/prems-160021-grc-2511-depliant-world-children-s-day-for-teachers-a4-we/1680a4cbac
Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμα!!!



http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα