Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Θέματα για γονείς Κανονισμός λειτουργίας σχολείου 2021-2022

Κανονισμός λειτουργίας σχολείου 2021-2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

—Σύμφωνα με την με την Αρ. Πρωτ.: Φ7/111089 /Δ1/9-9-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με θέμα: «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022» και την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/10-9-2021, η λειτουργία της σχολικής μονάδας πραγματοποιείται τηρουμένων των ακόλουθων κανόνων:

—Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο σχολείο με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

—Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δε γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής και κατά τη διάρκεια του φαγητού.

—Σε περίπτωση που μαθητής/τρια δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) ή/και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη, παραμένει σε ειδικό χώρο με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το ΥΠΑΙΘ:

Προσέλευση και αποχώρηση μαθητών/τριών

Είσοδοι προσέλευση – αποχώρηση:

Α΄ Γ΄Δ΄ τάξεις από την κεντρική είσοδο σχολικής αυλής

Β΄ Ε΄ ΣΤ΄ τάξεις από την ανατολική (πίσω) είσοδο του σχολείου

Ώρα προσέλευσης, 8:00 έως 8:10 π.μ όλες οι τάξεις

Ώρα αποχώρησης των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων: 13.10 και των υπόλοιπων τάξεων στις 13:15.

Ολοήμερο πρόγραμμα (μόνο για τους μαθητές/τριες του σχολείου που συμμετέχουν στο Ολοήμερο) Ώρα έναρξη λειτουργίας: 13:20 Ώρα αποχώρησης 15:00 από την κεντρική είσοδο σχολικής αυλής

Ενίσχυση της ημερήσιας εφημερίας με τρεις (3 ) εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του πρωινού κύκλου

—Όλοι, μαθητές και ενήλικες ακολουθούν τις υποδείξεις των υπεύθυνων εφημερίας. Ιδιαίτερα οι γονείς-οδηγοί, φροντίζουν να αφήνουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στην είσοδο του σχολείου.

—Απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων μπροστά και παραπλεύρως των εισόδων-εξόδων και η διέλευση των οχημάτων κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών

—Οι μαθητές που μεταφέρονται με μισθωμένο από την πολιτεία μεταφορικό μέσο, επιβιβάζονται με ευθύνη του εκπ/κού εφημερίας και μεταφέρονται με ευθύνη του μεταφορέα (υποχρεωτική χρήση μάσκας).

—Αποχώρηση μαθητή από το σχολείο πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον έχει προηγηθεί ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη γονέων ή κηδεμόνων, εξασφάλιση συνοδείας μαθητών με ευθύνη των γονέων και υπογραφή των συνοδών στο βιβλίο έκτακτης αποχώρησης.

—Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα.

—Οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Οι γονείς εισέρχονται στο σχολείο κατά τις προγραμματισμένες ημέρες-ώρες συναντήσεων με τους/τις δασκάλους/λες των τάξεων Για διοικητικές υπηρεσίες ή εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη η είσοδος θα επιτρέπεται κατόπιν συνεννόησης με τη Διευθύντρια

Έναρξη σχολικής ημέρας

—Η πρωινή προσευχή γίνεται στην αίθουσα διδασκαλίας κάθε τάξης και όχι στο προαύλιο, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των παιδιών.

—Η έπαρση σημαίας, κάθε πρώτη ημέρα του μήνα, γίνεται κλιμακωτά από δύο τάξεις τη φορά

Οι μαθητές καθημερινά έχουν μαζί τους:

α. Το παγουρίνο τους ή μπουκαλάκι με νερό.

β. Το δεκατιανό τους.

γ. Είδη ατομικής προστασίας ( ατομικό αντισηπτικό, χαρτομάντιλα, αντισηπτικά μαντηλάκια).

δ. Ένα σακουλάκι με δύο (2) επιπλέον καθαρές προστατευτικές μάσκες.

ε. Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.

Προτείνεται η χρήση μικρών πλαστικών φακέλων με κουμπί, για την αποθήκευση της μάσκας τους. Οι φάκελοι μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα.

Σχολική ζωή, με όλα τα μέτρα ασφαλείας...

Καθημερινή τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κυρίους και κοινόχρηστους χώρους, λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών, φυσικός αερισμός των αιθουσών διδασκαλίας, κατά διάλειμμα εφαρμογή απολυμαντικού στα θρανία, πόμολα και κοινόχρηστες επιφάνειες, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

lΦυσικός αερισμός των αιθουσών κατά τη διάρκεια του μαθήματος (όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) και στα διαλείμματα

lΠροσπάθεια τήρησης αποστάσεων (1,5μ) μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

lΎπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος σε κάθε αίθουσα. Χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο και την έξοδο των μαθητών από την αίθουσα διδασκαλίας

lΜετωπική διάταξη των θρανίων (όλα κοιτούν προς τον πίνακα)

lΑποκλειστική χρήση ατομικών υλικών σχολικής ζωής και ατομικής υγιεινής (μολύβια, αντισηπτικά χαρτομάντιλα κτλ)

lΠεριορισμένη διάθεση φωτοτυπιών στο σπίτι, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο από τον εκπαιδευτικό θα αποστέλλονται οδηγίες με μειλ

l «Διάλειμμα μάσκας», την ώρα του μαθήματος, κατά την κρίση του εκπ/κού, με ανοικτά παράθυρα.

lΑπαγορεύεται αυστηρά να μεταφέρουν στο σχολείο παιχνίδια (τάπες, αμαξάκια κλπ ) ή μικροαντικείμενα.

Διαλείμματα (με προστατευτική μάσκα, εκτός της ώρας φαγητού)

lΕνισχυμένη ημερήσια εφημερία τριών (3) εκπαιδευτικών, με τομείς επιτήρησης:
1) Ανατολικός   2) Κεντρικός και 3) Δυτικός τομέας.

lΟριοθέτηση του προαύλιου κατά τάξη, ώστε οι μαθητές να παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του διαλείμματος:

lΠροσπάθεια τήρησης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και τήρησης των συστάσεων των εφημερευόντων εκπαιδευτικών.

lΔεν επιτρέπεται το παιχνίδι με μπάλα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μεταφέρεται από χέρι σε χέρι.

l Με τη λήξη του διαλείμματος, συγκέντρωση των μαθητών κατά τάξη, τηρώντας αποστάσεις και σταδιακή είσοδος στις αίθουσες. Το ίδιο τηρείται και κατά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο και την αποχώρηση.

Σίτιση στο διάλειμμα και στο ολοήμερο.

Είναι αναγκαία η χρήση σκευών μιας χρήσης, αν είναι εφικτό, ή αυστηρά ατομικών σκευών, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών να μην μοιράζονται μεταξύ τους φαγητό/ή και νερό.

Προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μόνο για το διάστημα που ισχύουν τα μέτρα, συστήνεται τοστ ή σάντουιτς για το ολοήμερο και μπάρες δημητριακών, κουλούρι ή αρτοσκευάσματα για το δεκατιανό τους.

Εκδηλώσεις-γιορτές διδακτικές εκπαιδευτικές επισκέψεις: γίνονται κατά τάξη, τηρουμένων των οδηγιών ΕΟΔΥ & ΥΠΑΙΘ

Αντιμετώπιση ασθένειας μαθητή

lΠαραμένει στο σπίτι, ο/η μαθητής/τρια που παρουσιάζει συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, πόνο κοιλιάς, ναυτία, αδιαθεσία και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων

lΣτο σχολείο, εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, τηρείται το απαιτούμενο πρωτόκολλο:

μεταφέρεται, σε συγκεκριμένη, κενή αίθουσα, καλά αεριζόμενη, με επίβλεψη εκπαιδευτικού.

Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού.

Ελέγχεται ιατρικά, το συντομότερο δυνατό, με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων και ενημερώνεται το σχολείο.

Ο μαθητής μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο, μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του, εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί δεν χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19.

lΤο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν επιτρέπεται να χορηγεί οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα στα παιδιά. Ωστόσο κρίνεται σκόπιμο οι γονείς να ενημερώνουν για α) ευαισθησίες ή αλλεργίες των παιδιών σε φάρμακα ή τροφές β) τυχόν ιατρική αγωγή στην οποία υποβάλλονται ή για οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα, που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή.

Σε περίπτωση τραυματισμού παρέχονται οι πρώτες βοήθειες από την σχολική νοσηλεύτρια και τους εκπ/κούς και καλείται ο γονέας-κηδεμόνας του παιδιού.

Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού καλείται το ΕΚΑΒ για άμεση παροχή βοήθειας και συγχρόνως γίνεται τηλεφωνική ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων. Σε περίπτωση που κληθεί ο γονέας να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο, τότε συμπληρώνει και υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση Ν1599, ότι παρέλαβε το μαθητή για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Επικοινωνία-Ενημέρωση γονέων

lΣτοιχεία επικοινωνίας, τηλεφωνικοί αριθμοί και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δίνονται απαραίτητα στο Σχολείο. Καθημερινά είναι διαθέσιμος ένας τουλάχιστον τηλεφωνικός αριθμός.

lΤηλεφωνική και ηλεκτρονική (email) ενημέρωση γονέων για θέματα αγωγής-προόδου των παιδιών τους με τους εκπαιδευτικούς της τάξης (οδηγίες ΕΟΔΥ). Δια ζώσης ενημέρωση μετά από καθορισμένο ρανυεβού με τον εκπαιδευτικό

lΗλεκτρονική (email) ενημέρωση γονέων για θέματα λειτουργίας σχολείου και σχολικής ζωής από τη Διευθύντρια του σχολείου.

l Ανάρτηση ανακοινώσεων, οδηγιών, υποστηρικτικού υλικού στην ιστοσελίδα του σχολείου http://dim-simantr.chal.sch.gr/

l Τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς: 2373061208 fax; 2373061227 e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με προσοχή, καλή συνεργασία και προσήλωση στην πρόοδο των μαθητών μας θα διανύσουμε μια ασφαλή, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!!!

Από τη Διεύθυνση του σχολείου


http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα