Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Θέματα για γονείς Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλό εισόδημα

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλό εισόδημα

«Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα ».

ΣΧΕΤ.: 1.Αρ απόφασης2/37645/0020(ΦΕΚ902Β/17-02-2002. 2.Ν. 3879/2010, άρθρο 28, 3. 02/46354/0026 /20.07.2012 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών 4. Φ.14./5376/17-09-2015 Δ/νση Π.Ε. Χαλκιδικής

Σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, που έχουν τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, καταβάλλεται από το έτος 2002 ετήσια οικονομική ενίσχυση ύψους τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παιδί μέχρι το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του και κατ ανώτατο όριο μέχρι και του δέκατου έκτου έτους (16ου) έτους της ηλικίας του. «Η ενίσχυση αυτή καταβάλλεται με τη λήξη εκάστου σχολικού έτους, μετά από βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου για την εγγραφή του μαθητή και την κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε»

Διαδικασία:

Οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου:

1. Σχετική αίτηση με τα στοιχεία του δικαιούχου [ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ]

2. Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ

3..Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα προηγούμενου έτους) ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

     Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με ανάλογο περιεχόμενο, θεωρημένη από την οικεία Δ.Ο.Υ.

4.Υπεύθυνη δήλωση του Δικαιούχου όπου αναγράφεται ότι τα προστατευόμενα ανήλικα τέκνα (ονόματα ) δεν υποχρεούνται φορολογικής δήλωσης με το γνήσιο της υπογραφής στο ΚΕΠ.

5.Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά.

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου.

7. Αν η οικογένεια φιλοξενείται υπεύθυνη δήλωση αυτού που την φιλοξενεί.

8. Σε περίπτωση Διαζευκτηρίου ισχύει η απόφαση του Πρωτοδικείου που δεν πρέπει να είναι μεταγενέστερη για το οικ. έτος που ζητείται η ενίσχυση.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί με τη Βεβαίωση Φοίτησης του σχολείου, από την οποία προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε, διαβιβάζονται στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής, για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας

                                                                                   Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Τηλ. επικοινωνίας: 2373061208

http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα