Αξίζει να το δεις...

Μουσείο Σχολικής Ζωής

Βιβλίο επισκεπτών

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Σχετικά με τη λειτουργία της η-τάξης ΠΣΔ

Σχετικά με τη λειτουργία της η-τάξης ΠΣΔ

E-CLASS 2020  logo SCH_02

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

με την ολοκλήρωση της έκδοσης μαθητικού λογαριασμού στο ΠΣΔ -που ήδη έχετε υλοποιήσει οι περισσότεροι-, είναι αναγκαίο ο κάθε μαθητής/τρια να ενεργοποιήσει το ατομικό χαρτοφυλάκιό του, κάνοντας εγγραφή στα μαθήματα η-τάξη, χρησιμοποιώντας το "Όνομα Χρήστη" και τον "Κωδικό" που ήδη έχετε λάβει, στον σύνδεσμο https://eclass.sch.gr/

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων η-τάξη, διευκρινίσεις και οδηγίες λαμβάνετε όλοι σας από τη συνεχή επικοινωνία που έχετε με τους δασκάλους/λες των παιδιών σας.

Τα μαθήματα της η-τάξης του σχολείου μας είναι «ανοιχτά» προς το παρόν, ώστε να μην εμποδίζεται η πρόσβαση σε κανένα μαθητή/τρια. Σταδιακά θα αρχίσουν να «κλείνουν» για να γίνουν πιο εξειδικευμένα ανά τάξη.

Για την ενεργοποίηση του χαρτοφυλακίου του μαθητή και την εγγραφή του στα μαθήματα της η-τάξης, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στα παρακάτω videos:

https://grafis.sch.gr/index.php/apps/onlyoffice/s/NQTXUGQlJ05FOTW   (πολύ καθοδηγητικό)

 

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2PZoFFxsYc0gys3RXCRhOOn-T_Vtt64GbrMRY5hSXoN9SHoJ54FoY8zMg  (πολύ καθοδηγητικό)

Σημείωση: Αν προχωρώντας τη διαδικασία παρουσιάζεται η ένδειξη «ανακατεύθυνση» και «επιστροφή στην αρχική σελίδα», σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης του ΠΣΔ ή το σύστημα επεξεργάζεται τα στοιχεία. Προσπαθήστε αργότερα.

Η Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση η-τάξη δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικός και μαθητές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζί στον ίδιο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Αντίθετα, μπορεί ο κάθε μαθητής να επιλέγει μόνος του το προσωπικό εκπαιδευτικό  χρονικό του πλαίσιο και να αξιοποιεί την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με τον προσωπικό του ημερήσιο προγραμματισμό, τις οδηγίες του εκπαιδευτικού και βέβαια, με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει (πχ ηχεία, κάμερα ή γρήγορο οικιακό internet). Η ασύγχρονη εκπαίδευση δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τη σχολική τάξη. Ακολουθώντας τις υπηρεσιακές οδηγίες, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα έχουν επαναληπτικό, ανατροφοδοτικό, διαθεματικό, δημιουργικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Η καθοδηγητική και υποστηρικτική παρέμβασή των γονέων προς τα παιδιά τους στο ξεκίνημα αυτή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η τακτική ηλεκτρονική επικοινωνία των γονέων με τους/τις δασκάλους/λες, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην όλο και καλύτερη διαχείριση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για πληροφορίες που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mail του σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Ευχαριστούμε για τη συνεπή ανταπόκρισή σας και την καλή συνεργασία μας.

Με χαμόγελο... σε πείσμα των δύστοκων καιρών... Κι αυτό θα περάσει!!!


Για την εκπαιδευτική κοινότητα

Η Διευθύντρια του σχολείου

Καλλιόπη Γ. Μετζίκη

 

και άλλες πληροφορίες από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ): Υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για μαθητές (κλικ)

Σχετικά με την Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) (κλικ)

Ξεκινώ με την η-Τάξη-Μαθητής (κλικ)





http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

     1922 LOGO ISTOSEL

 SHMANTRON 1821-MIKRO LOGO SHMAIA

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα