Αρχική σελίδα Συμβαίνει στο μουσείο...

Το Μουσείο μας

Ευχαριστήριο στο ΣΓΚ

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την άμεση ανταπόκριση και τοποθέτηση μηχανισμού και ρολών σκίασης στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, για την προστασία των πολύτιμων εκθεμάτων μας....!!!!Μουσειοχαρά...!!!

Σας περιμένουμε...!!!!!!!!!!!!!!!!

MOYSEIO THALIA 2016

4-4-2016 MOYSEIO4-4-2016 EKD XORHGVN BIBL 21

Περισσότερα...

90 χρόνια σχολική ζωή... 1925-2015

90 XRONIA SXOL AFISSA

Τα εγκαίνια του Μουσείου Σχολικής Ζωής

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 εγκαινιάστηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων από το Διευθυντή της Π.Ε. Χαλκιδικής, κ. Κούκο Δημήτριο και τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Καλλιόπη Μετζίκη, παρουσία του Σχολικού Συμβούλου 1ης εκπ. περ., κ. Γεώργιου Μπότσα, του Αντιδημάρχου Νέας Προποντίδας, κ. Κοκκινίδη Κώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Γιώργου Γιάννη, των εκπαιδευτικών του σχολείου, των γονέων και των σεβαστών κατοίκων και φίλων των Σημάντρων.

 

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου: Μουσείο Σχολικής Ζωής

MOYSEIO LOGO 1 HMER 2015

Η ιστορία του σχολείου μας & των μαθητικών μας χρόνων

Ένα ταξίδι στα μαθητικά χρόνια των παλιότερων γενιών.

Στο διάδρομο του παλιού διδακτηρίου στήθηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων, που από το 1925 έχει την ίδρυσή του, ως Δημοτικό Σχολείο Καρκάρας

Το μουσείο αυτό οργανώθηκε με πολύ δουλειά και μεράκι από το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων, κατά το σχολικό έτος 2014-2015, με ημερομηνία εγκαινίων 3/6/2015.

MOYSEIO 7

MOYSEIO 9Το Μουσείο θέλει να ταξιδέψει όλους τους παλαιότερους στα αξέχαστα σχολικά μας χρόνια και να δείξει στους νεότερους και στους σημερινούς μαθητές την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, μέσα από τα βιβλία, τα τετράδια και τα θρανία, στα οποία μαθήτευσαν οι γονείς τους και οι παππούδες τους.

MOYSEIO 5

Πάνω στo διθέσιo, πράσινo, ξύλινo θρανίo βρίσκονται τετράδια, γόμες και μολύβια. Ένα αριθμητήριο, μια ξεθωριασμένη υδρόγειο σφαίρα και πάνω στην έδρα του δασκάλου το μαθητολόγιο του 1924 και το παλιό κουδούνι.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

http://dim-simantr.chal.sch.gr/autosch/joomla15/images/LOGO%20SXOLEIO.jpg

Αναζήτηση

Η ώρα είναι:

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα